Vad är nudlar?

Nudlar är en asiatisk variant av pasta som är gjord på ojäst deg och ser ut som spagettistrån i olika former. Det är vanligt att ha nudlar som baslivsmedel i främst asiatisk mat. Nudlar kommer i olika former och varianter som kan ätas både kalla och varma. Du kan använda nudlarna som tillbehör till en maträtt och i soppor, grytor eller sallader.

Köpa nudlar online

Om du inte hittar den typ av nudlar du vill ha till en specifik maträtt i en vanlig matbutik, eller vill testa på ett nytt utbud kan du köpa nudlar online. Pongmarket säljer asiatiska livsmedel online och du kan hitta ett stort utbud av nudlar, både välkända varianter och med udda smaker och sorter som du inte hittar överallt i fysiska butiker. Det är inte mycket dyrare att köpa nudlar på nätet än i vanlig matbutik, och generellt brukar ett paket nudlar kosta runt 10–20 kr per paket. Vill du hitta lite andra varumärken på nudlar och få inspiration till vad du kan göra för recept med matvarorna, kan Pongmarket ge bra tips på detta med.

Vad innehåller nudlar?

Nudlar innehåller olika ingredienser beroende på vilken nudelsort det är. Några av de vanligaste sorterna är;

Äggnudlar

Görs på ägg, vetemjöl och vatten

Risnudlar

Är gjorda på rismjöl. Passar glutenintoleranta.

Glasnudlar

Gjorda på mungbönor som mals ner till mjöl. Är glutenfria.

Ramennudlar

Innehåller vete.

Sobanudlar

Innehåller bovetemjöl.

Udonnudlar

Är vetenudlar som innehåller vetemjöl och vatten.

Relaterat innehåll

Om du köper nudlar som innehåller vete kanske du är nyfiken på innehållet av sädesslaget? Läs vår guide om vad vetemjöl innehåller.