Hur snabbt växer hår på huvudet?

Vill du veta hur snabbt hår växer på huvudet? Många önskar ett långt hårsvall och det kan vara frustrerande för dem som har kort hår och vill att håret ska växa snabbt. Läs här svaret på om hur snabbt du kan förvänta dig att ditt hår kan växa och vilken alternativ metod du kan förlita dig på när du vill ha långt hår omgående.

Ett hårstrå växer mellan 0,5 – 1,5 mm varje månad. Hur snabbt ditt hår växer på huvudet kan bero på dina gener och många som vill få längre hår snabbt brukar använda sig av hårförlängning.

Hårförlängning – Skonsammaste metoden

Om du vill ha längre hår rekommenderas det att göra en hårförlängning. Den skonsammaste metoden är att använda sig av tejpextensions som fästs i hårbotten på ett sätt så det inte syns i utsläppt hår. Ett av de varumärken som är kända för bästa hårförlängningen är Hairtalk. De säljer skonsam hårförlängning och är världsledande – många kända personer och hårfrisörer använder sig av Hairtalks produkter. De säljer extensions som kan fästas med tejp, clips och flera andra varianter av hårförlängningar. Om du tycker det är svårt att bestämma dig för vilken typ av hårförlängning som passar dig, har de på sin hemsida en tjänst där du kan skicka in bilder på ditt hår och få en digital konsultation. Det finns även frisörer som har nära samarbete med varumärket där du kan få konsultation runtom i Sverige på frisörsalonger.

Hårförlängning – Fakta

Hur länge håller hårförlängning?

Gör du extensions med tejpfäste håller kommer de behöva bytas ut efter 2 månader. Det beror på att när ditt hår växer kommer fästena inte sitta nära hårfästet länge och då behöver de flyttas upp igen. Hur länge hårförlängning håller beror alltså på hur snabbt ditt hår växer.

Vad kostar hårförlängning?

Hårförlängning kan kosta mellan 1000 - 8000 kr och beror på hur tjockt hår du vill ha. Då kanske du kommer behöva använda flera paket med hårslingor som gör att det blir lite dyrare. Hos frisören brukar du få en rekommendation på hur många paket med hårslingor du behöver använda och om du ska blanda flera för att få en slingad look med olika färger. När du ska göra en omsättning av en hårförlängning hos frisör kan det bli något billigare än första gången de sätts i.

Går det att göra hårförlängning i kort hår?

Ja, det finns möjlighet till det. Det rekommenderas att du gör lite kortare slingor till att börja med om du har kort hår. Om du ska göra hårförlängning i kort hår kan du behöva göra återbesök till frisören oftare då fästena behöver flyttas upp till hårfästet oftare.

Mer inom skönhet

Vill du ta hål i öronen kan vi rekommendera vår artikel om detta, där du får lära dig mer om vilka steg som sker under en håltagning och vart du kan ta hål i öronen.